Wie is Floor?

floormetgeit

Hallo!

Ik ben Floor en kwam op deze aardbol met een potlood en pen in mijn linkerhand. Ik groeide op in Groningen, maar ook in het tropische Lesotho en Curaçao.

Op school lette ik niet zo goed op. Ik was liever aan het schrijven en tekenen. Mijn eerste boekje ging over het verzorgen van een dwerggeitje aan huis. Het zat vol handige doe-het-zelf tips, over hoe je de keuken omtovert tot een stal met grasweide. Helaas werd dit manuscript door mijn ouders om praktische redenen afgewezen.

Toen ik wat ouder was, ben ik journalistiek en kunstgeschiedenis gaan studeren. Het schrijven en tekenen vergat ik een beetje. Momenteel werk ik als projectleider in een museum. Dat vind ik super leuk om te doen, maar het maken en tekenen van kinderverhalen is onderhuids toch blijven kriebelen. Het ging zelfs zo hard prikken en jeuken, dat ik het verlangen niet langer kon negeren. Net als een grote muggenbult die bovenop je neus zit.

Gelukkig heb ik nu geen muggenbulten meer. Ik schrijf verhalen en teken zoveel ik wil! Wanneer ik zin heb, speel ik ook nog toneel en zing liedjes.

Wil je mij uitnodigen in de klas? Voor scholen ben ik te boeken via de website van
De Schrijverscentrale. Ik geef workshops en lezingen. Mocht je vragen hebben, mail of bel mij gerust: floortinga@hotmail.com / 06-43234698

Groetjes!

Floor

_MG_0166
Foto: Michiel Stam